• Αρχική
  • BLOG
  • Αυτοκόλλητα Σήματα Doming - Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος
Αυτοκόλλητα Σήματα Doming - Ποιο μέγεθος

Αυτοκόλλητα Σήματα Doming - Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος

Πόσο μεγάλα πρέπει να είναι τα σήματα; Είναι ορθή η θεώρηση ότι όσο πιο μεγάλα τόσο πιο καλά;

Τα Αυτοκόλλητα Σήματα Doming αποτελούν εργαλείο μάρκετινγκ και υπακούν στις ίδιες ορθές πρακτικές με όλες τις προωθητικές ενέργειες που κάνει μια εταιρεία για να αναδείξει τον διακριτικό της τίτλο σε προϊόντα και κατασκευές με τα οποία συσχετίζεται άμεσα.

Ο Όγκος της Επιφάνειας Επικόλλησης διαδραματίζει πρώτιστο ρόλο καθώς αυτός υπαγορεύει κατά προτεραιότητα το μέγεθος της Σήμανσης. Από τη μία αν το αντικείμενο επικόλλησης είναι μεγάλων διαστάσεων όπως για παράδειγμα πόρτες ψυκτικών θαλάμων, καρότσες φορτηγών κ.α. τότε και το Σήμα θα πρέπει να είναι σχετικά μεγάλο. Από την αντίθετη πλευρά, μικρές επιφάνειες όπως χειρολαβές, συσκευές απολύμανσης και αρωματισμού, ζυγαριές ακριβείας απαιτούν Σήμανση μικρού μεγέθους για να μην κυριαρχούν οπτικά του αντικειμένου.

Ένας ακόμη βασικός παράγοντας είναι η Απόσταση από την οποία αναμένεται και επιθυμούμε να γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη του Σήματος και το μήνυμα του. Αν πρόκειται για Σήμανση επίπλων γραφείου τότε το μέγεθος πρέπει να είναι σχετικά μικρό διότι η παρατήρηση γίνεται από κοντινή απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για έπιπλα κουζίνας, πόρτες ασφαλείας, κουφώματα και είδη επαγγελματικού εξοπλισμού. Όταν η παρατήρηση αναμένεται να γίνει από μεγαλύτερες αποστάσεις όπως αυτοκίνητα, τέντες, γκαραζόπορτες τότε το μέγεθος πρέπει να είναι αυξημένο και το θέμα σε διαστάσεις που να το καθιστούν ευδιάκριτο τουλάχιστον από απόσταση δύο μέτρων.

Πολλές φορές το Σημείο Επικόλλησης μάς υποδεικνύει τις μέγιστες διαστάσεις. Στα έπιπλα γραφείου η επικόλληση στο σόκορο περιορίζει το πλάτος του Σήματος. Παρόμοιο περιορισμό έχουμε και στις πόρτες ασφαλείας, τις χειρολαβές πορτοπαραθύρων. Υπάρχει και η εναλλακτική της τοποθέτησης του Σήματος σε άλλο μέρος του αντικειμένου αλλά πολύ συχνά επηρεάζεται αρνητικά το συνολικό προωθητικό μας μήνυμα.

Ο Όγκος των Πληροφοριών που θεωρούμε ότι πρέπει να εμφανίζεται προσδιορίζει επίσης το μέγεθος ειδικά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι γραμματοσειρές προκειμένου να είναι ευανάγνωστες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από 8 στιγμές (points). Επιπλέον, σε περιπτώσεις όπως σέρβις ταμειακών μηχανών θέλουμε τα στοιχεία να είναι ευδιάκριτα ώστε σε περίπτωση βλάβης της μηχανής να μπορεί ο πελάτης άμεσα να επικοινωνήσει μαζί μας.

Τέλος, ο Σκοπός της Σήμανσης όπως όταν, πέραν της στρατηγικής προώθησης της επωνυμίας μας, πρόκειται για οδηγίες ασφαλείας, τεχνικές προδιαγραφές και αριθμό παρτίδας και σήμανση CE πολλές φορές ρυθμίζεται με κανονισμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους οργανισμούς.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε και να βρούμε μαζί την βέλτιστη εφαρμογή των Αυτοκόλλητων Σημάτων Doming για την δική σας εταιρεία.

Είμαστε στη διάθεση σας και θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Ο ομάδα της,  

 

TMGR

  • Hits: 827

Cookies